Collectieve zorgverzekering

Het blijft lastig om een goede zorgverzekering af te sluiten. Er zijn vele zorgverzekeraars op de markt, maar ze moeten wel de juiste zorg leveren. Wist je dat je ook veel geld kan besparen op je zorgverzekering? Dit kan vrij eenvoudig door de te kiezen voor een collectieve zorgverzekering. Hieronder staan alle tips om te besparen op jouw zorgverzekering!

 

Wat is een collectieve zorgverzekering?

Veel zorgverzekeraars zoals bieden een korting aan voor zorgpremie voor een grotere groep mensen, het collectief. Iedereen kan een collectieve zorgverzekering aanvragen om te besparen op de zorgpremie. Er zijn vele initiatieven waarbij jij je vrijblijvend en gratis kan aanmelden om te profiteren van deze kortingen. Kijk goed naar welke zorg je echt gebruikt, en verwacht te gebruiken in 2017. Door dit in kaart te brengen kun je makkelijker een keuze maken tijdens het eindproces.

 

Vrijwillig eigen risico

Het eigen risico moet iedereen betalen en is voor iedere zorgverzekeraar even hoog. Dit bedrag is bekend gemaakt op Prinsjesdag en is voor iedere Nederlander hetzelfde. Voor het jaar 2017 is de zorgpremie €385. Je kunt natuurlijk niet van te voren berekenen hoeveel zorg je in dat jaar nodig zal hebben. Echter kan het verstandig zijn om te kijken welke zorg je gebruikt hebt in het afgelopen jaar. Viel het mee, en heb je je eigen risico niet opgemaakt? Dan kan het verstandig zijn om je eigen risico te verhogen. Dit kan bij veel zorgverzekeraars. Op deze moet je zelf meer betalen voor je zorg, maar bespaar je wel op de zorgpremie die je betaald.