De mooiste steden van Europa

Europa kent een lange geschiedenis en dat heeft ervoor gezorgd dat er door het hele continent veel bezienswaardigheden, cultuur en schitterende steden zijn te zien. Vanuit Nederland kun je deze steden gemakkelijk bezoeken. Dit kan per vliegtuig, trein, auto of met bussen. Kortom, het is een absolute aanrader om de steden in Europa te bezoeken en hier meer van zien. Hieronder behandelen we de mooiste steden van heel Europa en ontdek je waarom deze steden zo populair zijn.

Culturele en bezienswaardige steden

Onderstaand hebben we een lijstje met de steden die je absoluut eens moet bezoeken.

  • Rome – Ooit was deze Italiaanse hoofdstad de meest ontwikkelde stad van de wereld en het centrum van het Romeinse Rijk. De stad is daarom vandaag de dag nog een groot museum dat vol staat met schitterende bezienswaardigheden. Enkele hoogtepunten in Rome zijn het Colosseum, Vaticaanstad, de Engelenburcht, de Trevi fontein, Het Forum Romanum, het Pantheon en de Spaanse Trappen.
  • Istanbul – De hoofdstad van Turkije is de overgang tussen Europa en het Midden-Oosten. Istanbul wordt volgens velen wel een van de meest bijzondere steden van Europa genoemd. Door de stad heen kom je veel schitterende minaretten en bazaars tegen. Slenter over de bazaars, ontdek het straatleven en ga langs de vele bezienswaardigheden van de stad. Enkele beroemde bezienswaardigheden zijn de Blauwe Moskee, de Grote Bazaar en het Topkapi-paleis. Tijdens een bezoek aan Istanbul kun je jezelf ook in de watten laten leggen tijdens een Turkse hamam.
  • Boedapest – Een bezoek aan de Hongaarse hoofdstad staat garant voor een onvergetelijke ervaring. Boedapest kent een lange geschiedenis en beschikt over veel historische bezienswaardigheden. Breng een bezoek aan de burchtheuvel, het koningspaleis of het kasteelcomplex. Boedapest kent een levendig straatleven en een uitbundig nachtleven.
  • Lissabon – Lissabon is de hoofdstad van Portugal. Deze stad is gebouwd op 7 heuvels en is gelegen aan de rivier de Taag. Lissabon wordt gezien als een van de meest romantische steden van heel Europa. Dat komt door de vele pleinen, terrassen, fonteinen, smalle straatjes en de vele winkelboulevards. Een leuke stad om samen met je partner te bezoeken.
  • Sevilla – Deze stad behoort tot de mooiste steden van Spanje. Het is een moderne stad, er is altijd een goed klimaat, er zijn veel gezellige pleintjes, musea en historische gebouwen.