Tips om positief te leren denken

Negatieve gedachtes leveren vrijwel nooit positieve ervaringen op. Toch zijn veel mensen zo ingesteld dat ze eerder het glas half leeg zien dan dat ze het glas half vol zien. Het negatieve denken zorgt ervoor dat we sneller te maken krijgen met stress en ongelukkig zijn in ons leven. Hieronder hebben we daarom diverse tips die je helpen om positief te leren denken en we zodoende gelukkiger zijn in ons leven.

Tips om negatieve gedachten tegen te gaan

  • Probeer jezelf zoveel mogelijk te omringen met mensen die ook positief denken. Wanneer je bent omgeven door mensen die over veel dingen klagen en vrijwel nooit positief denken dan ga jij vanzelf ook negatief denken.
  • Soms wordt het ook normaal om op alle negatieve dingen te focussen in het leven. Zelfs wanneer er iets positiefs gebeurt dan gaan we negatief denken. Probeer dit om te draaien en naar positieve dingen te blijven kijken in het leven.
  • Zorg dat je meer gaat lachen! Onderzoek heeft zelfs al aangetoond dat wanneer we meer lachen ons lichaam ook een hormoon aan gaat maken waarvan we gelukkig worden. Herinner je jezelf er dus iedere keer weer van om wel te blijven lachen. Lukt het niet om te lachen? Misschien werkt een leuke comedy serie er goed bij.
  • Probeer ook meer in het moment te leven. De meeste zorgen die we vaak maken worden veroorzaakt door zaken uit het verleden of dingen die nog komen gaan. Door meer te focussen op het hier en nu kunnen we ons gelukkiger gaan voelen.
  • Vriendelijk zijn tegen andere mensen zal je helpen om jezelf ook beter te voelen. Wanneer we andere mensen af en toe een compliment geven dan kunnen we dit ook vaker terug verwachten. Je zult zien dat je je snel beter voelt wanneer andere mensen je complimenten geven.
  • Neem ook verantwoordelijkheid voor je eigen leven en gedraag je niet te veel als het slachtoffer. Wanneer je jezelf aanpraat dat slechte dingen altijd bij jou overkomen dan zal dit ook blijven gebeuren. Blijf daarom altijd de uitdagingen zien en wanneer er iets fout gaat een manier te zoeken om er zelfstandig weer bovenop te komen.